Kapot gemaal zorgt voor waterballet in nieuwe Paterswoldsewegtunnel

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een kapot gemaal heeft vrijdag voor een waterballet gezorgd in de nieuwe Paterswoldsewegtunnel. Dat meldt de wijkvereniging Laanhuizen op haar Twitter-account.

In Groningen viel het afgelopen etmaal ruim elf millimeter aan neerslag. “In het diepste punt van de westelijke rijbaan ligt een plas water”, meldt de wijkvereniging. “Zou de afvoer kapot zijn?” Een aannemer werd direct ter plaatse gestuurd. Met een pomp werd het overtollige water weggehaald. Gedurende de werkzaamheden werden verkeersregelaars ingezet. Die lieten het verkeer om-en-om doorrijden. Hierdoor ontstond enige vertraging. Daarnaast ging men op zoek naar de oorzaak. Die was snel gevonden. Het gemaal bleek defect te zijn, waardoor het water niet werd afgevoerd.

De Paterswoldsewegtunnel werd eind vorig jaar geopend. De tunnel vervangt een spoorwegovergang die het veld moest ruimen omdat er vanaf december meer treinen gaan rijden richting Leeuwarden. Door deze extra bewegingen zou de spoorwegovergang nog vaker gesloten zijn. De tunnel zorgt voor een veiligere situatie.