Kamervragen over tekort aan luchtverkeersleiders op vliegveld Eelde

nieuws
Foto Martin Nuver, 112groningen.nl

De kamerleden Eppo Bruins van de ChristenUnie en Jan Paternotte van D66 hebben donderdagochtend vragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Ze willen van minister weten hoe het kan dat Groningen Airport Eelde een tekort heeft aan luchtverkeersleiders.

De fracties willen van de minister weten hoe vaak er vluchten vanaf Eelde niet hebben kunnen doorgaan door het tekort. D66 en de ChristenUnie vinden dat de inzet van luchtverkeersleiders flexibeler moet worden, want op dit moment kunnen luchtverkeersleiders niet zomaar van luchthaven switchen. Op Groningen Airport Eelde heerst een tekort aan luchtverkeersleiders, maar in Lelystad hadden hun collega’s op datzelfde moment niks te doen, zo stelt RTV Drenthe.

Er werd zelfs een medische vlucht geannuleerd omdat er geen luchtverkeersleiders aanwezig waren op de luchthaven.  Dit terwijl een deel van de vliegtuigdirigenten juist van Eelde werd overgeplaatst naar Lelystad. Volgens de Luchtverkeersleiding Nederland bestaat er geen tekort aan luchtverkeersleiders in Nederland, maar Groningen Airport Eelde spreek dit tegen.