GGD: “Van de 5.889 geteste personen waren 7 positief”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Van de 5.889 personen die sinds 1 juni getest zijn op de testlocatie van Certe, de GGD Groningen en het UMCG waren er zeven positief. Dat blijkt uit cijfers van de GGD die woensdagavond bekend werden gemaakt.

Deze zeven personen vormen samen 0,1 procent. Volgens de GGD zijn er de afgelopen week geen nieuwe besmettingsgevallen ontdekt. In totaal zijn er sinds de uitbraak van het coronavirus 367 personen positief getest. Het aantal werkelijke besmettingen ligt naar alle waarschijnlijkheid hoger omdat in de periode voor 1 juni niet iedereen met klachten getest kon worden. In totaal zijn er in Groningen zeventien mensen overleden aan het coronavirus. Dit aantal is stabiel sinds zaterdag 16 mei.

De GGD roept mensen op die verkoudheidsklachten hebben zich te laten testen. Daarvoor kan telefoonnummer 0800 1202 gebeld worden om een afspraak te maken. Het advies is om thuis te blijven en om alleen naar buiten te gaan voor de test. De uitslag volgt telefonisch en het streven is om dit 48 uur na de test door te geven.