PvdD wil verbod op robotmaaiers en op tape tegen eikenprocessierups

nieuws
Foto: USA-Reiseblogger via Pixabay

De raadsfractie van de Partij voor de Dieren wil een verbod op het gebruik van tape tegen eikenprocessierupsen. Ook vraagt de fractie, middels schriftelijke vragen aan het college b&w, om robotmaaiers te verbieden.

De lijmbanden die de eikenprocessierups moeten vangen, hebben ook vogels en vleermuizen als bijvangst. Deze dieren sterven zo een langzame dood. “In het nieuwe groenplan van de gemeente wordt de rups slechts één keer genoemd en dan ook nog zijdelings. Ik mis de betrokkenheid van dit college bij de ecologie en de dieren in onze gemeente”, aldus fractievoorzitter Kirsten de Wrede.

Daarnaast betekent de opkomst van robotgrasmaaiers,naast verkeer en een dalend aantal insecten en slakken, volgens de fractie een nieuwe bedreiging voor egels: ““Omdat mensen te lui zijn om zelf hun tuin te maaien, worden ’s nachts egeltjes en andere dieren kapot gemaaid en daar wordt niet tegenop getreden. Onacceptabel. Het wordt tijd dat de rechtsstaat ook voor dieren gaat gelden!”, aldus de Wrede.

De fractie hoopt dat het gemeentebestuur de verboden opneemt in de gemeentelijke APV.