Provincie Groningen: 5,4 miljoen subsidie voor transferium De Punt

nieuws
Foto Andor Heij

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben woensdag ingestemd met een subsidie van 5,4 miljoen euro aan de provincie Drenthe voor het nieuwe transferium de Punt in de gemeente Tynaarlo.

Drenthe is al jarenlang bezig met het project, dat ongeveer 500 parkeerplaatsen moet tellen. Het krijgt een plek aan de oostzijde van het Noord-Willemskanaal. De kosten worden geschat op ongeveer 12 miljoen euro. De provincie acht het transferium nodig om het aantal files richting Groningen te verminderen. Het transferium moet ook een knooppunt van buslijnen worden.

Er zijn ook veel tegenstanders, omdat de aanleg ten koste gaat van een stuk natuur. Anderen vinden het transferium overbodig omdat er in Haren al een veel groter transferium ligt, waar nog plaats genoeg is. Bovendien ligt Haren veel dichter bij de stad.

Deel dit artikel:
Adverteren?