Bouw zonneweide Glimmen kan bijna beginnen

nieuws

De bouw van de zonneweide Glimmen met 2.600 zonnepanelen kan bijna beginnen. Dat laat de Coöperatie Zonneweide Glimmen zondagavond weten.

Het plan om een zonneweide aan de Zuidlaarderweg te realiseren werd precies een jaar geleden gepresenteerd. Inmiddels zijn er 2.300 panelen gereserveerd. Daarmee komt men dicht bij het minimum aantal om te kunnen starten met de bouw: 2.600 panelen. Het zonnepark moet gerealiseerd worden tegenover Brasserie De Kastanjehoeve op het terrein van een voormalige boomkwekerij. Op een stuk grond van 1,8 hectare die afgelopen winter is aangekocht kunnen maximaal 5.370 zonnepanelen geplaatst worden. De jaarlijkse elektriciteitsproductie komt daarmee op 1.500 MWh, wat goed is voor zo’n vijfhonderd huishoudens.

Met 1.500 MWh is de zonneweide het grootste postcoderoos project van het Noorden. Niet alleen inwoners van de het dorp Glimmen kunnen namelijk een paneel reserveren, maar ook bewoners uit zeven aansluitende postcoderozen kunnen meedoen. De coöperatie onderzoekt de mogelijkheden om de ecologische meerwaarde van de zonneweide te vergroten. Daarbij wordt gedacht aan biodiversiteit en herstel van houtwallen. De planning is er op gericht om begin volgend jaar elektriciteit te gaan leveren.

Meer informatie is te vinden op de website van de Coöperatie Zonneweide Glimmen.