ProRail gaat bankjes en wachtruimtes op stations vervangen

nieuws
Foto: prorail.nl

Spoorbeheerder ProRail gaat vanaf komend weekend het perronmeubilair op verschillende stations tussen Groningen en Leeuwarden vervangen. De stations krijgen daardoor een modernere uitstraling.

De afgelopen periode zijn de stations van Buitenpost en Leeuwarden Camminghaburen al voorzien van nieuw meubilair. Vanaf komend weekend wordt het meubilair vervangen op de stations van Grijpskerk, De Westereen en Feanwâlden. De werkzaamheden op deze stations vallen samen met de werkzaamheden aan het spoor waardoor er tot 4 mei minder of geen treinen rijden tussen Groningen en Leeuwarden. Het perronmeubilair op de stations van Zuidhorn, Hurdegaryp, Leeuwarden en Harlingen wordt later dit jaar vernieuwd.

De afgelopen dagen is op de stations het oude meubilair zoals de draadstalen banken, wachtruimtes en prullenbakken verwijderd. In de komende vier weken worden de nieuwe spullen geplaatst. Behalve houten banken en abri’s gaat het om poefjes, zitranden en nieuwe prullenbakken. Medio juni moeten de werkzaamheden klaar zijn. Hierdoor zijn er de komende weken geen of minder zitplekken op de stations beschikbaar.

Deel dit artikel: