Martinitoren gaat troostmuziek ten gehore brengen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het carillon van de Martinitoren gaat passie- en troostmuziek ten gehore brengen vanwege de coronacrisis. Dat heeft de Stichting Martini Beiaard Groningen woensdagmiddag laten weten.

“Door het coronavirus gaan concerten niet meer door”, zegt David van Dijk van de stichting. “Een uitzondering hierop zijn de carillonconcerten. Juist nu in deze tijd vinden wij dat het carillon zijn stem moet laten horen. Daarom zal stadsbeiaardier Auke de Boer op zaterdag 28 maart en zaterdag 4 april tussen 11.00 en 12.00 uur passie- en troostmuziek ten gehore laten brengen.” Ook zullen koralen en aria’s uit de Mattheüs- en de Johannes Passion en uit het Stabat Mater van Pergolesi gespeeld worden.

Bij de bespeling volgende week dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur zal er muziek klinken van Ede Staal. “Maar verzoekjes zijn ook welkom. Als jij bepaalde troostmuziek wilt horen, dan zijn deze verzoeken van harte welkom. Je kunt ze sturen naar mij als secretaris of naar stadsbeiaardier Auke de Boer.

Deel dit artikel: