‘Een uur lang verlichting uit doen voor alles wat er nu gebeurt’

nieuws
Foto: flickr.com/photos/cpstorm/

Het Wereld Natuurfonds roept mensen op om zaterdagavond een uur lang de verlichting in hun huizen uit te schakelen. De actie is een onderdeel van het jaarlijkse Earth Hour.

“De wereld zit midden in een gezondheidscrisis”, vertelt directeur Kirsten Schuijt van WNF Nederland. “Het coronavirus beheerst op dit moment ons leven. Dit vraagt veel van al die mensen met vitale beroepen die onze maatschappij draaiende houden. Wij willen hen wereldwijd een grote steun betuigen en bedanken voor al het belangrijke werk dat zij op dit moment voor ons doen. Het jaarlijkse Earth Hour zal vanwege de crisis anders ingevuld worden. Dit betekent dat we geen grote evenementen organiseren, maar dat we wel één uur lang het licht uit doen voor de aarde én om stil te staan bij alles wat er in de wereld gebeurt. Juist nu.”

Daarnaast roept WNF op om de petitie ‘Voice for the Planet’ te tekenen. “Alle stemmen worden gebruikt om onze wereldleiders in actie te laten komen om onze prachtige aarde te beschermen”. Earth Hour begint zaterdagavond om 20.30 uur. Het wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag voor de zomertijd van kracht wordt.

Deel dit artikel:

  1. Met alle LED verlichting tegenwoordig zet dat geen zoden aan de dijk. Je kunt beter je was een keer te drogen hangen in plaats van in de droger. Daar kun je dan weer twee maanden je lampen van laten branden :p

  2. Ik heb nog nooit zoiets idioot als Earth Hour meegemaakt. Één keer per jaar, één uur van een volledige dag doe je lichtjes uit. Man, wat een waanzin en onvoorstelbaar dom stukje symboolpolitiek. Vertel dat even aan onze zuiderburen, die vrijwel continu de verlichting aan hebben staan op hun snelwegen. Het westen van Nederland zijn ze ook al zo bang in het donker op de snelweg. En dan al die kantoorpanden verlicht. Noem me gerust een zeur, maar dit soort symbolisch gedoe helpt niks. Als je echt iets wilt betekenen gebruik je alleen licht waar het noodzakelijk is. En schijn het dan ook aub naar de grond en niet in de lucht, dat scheelt mij weer extra filters op mn scope te zetten. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *