Aantal coronabesmettingen neemt verder toe in Groningen

nieuws

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Groningen is het afgelopen etmaal opnieuw toegenomen. Volgens het RIVM zijn er nu 36,5 op de 100.000 inwoners positief getest op het virus.

Dit betekent dat volgens de cijfers er nu in Groningen 85 mensen besmet zijn. Vrijdag waren dit er nog tachtig. Daarmee wordt de lichte stijging van de afgelopen dagen voortgezet in vergelijking met eerder in de week toen de besmettingsgraad veel sneller toe nam. Wel waarschuwt de GGD dat de cijfers slechts een thermometer zijn. Omdat niet iedereen meer getest wordt kan het daadwerkelijke aantal gevallen in werkelijkheid veel hoger liggen.

Landelijk zijn er de afgelopen 24 uur 93 mensen gestorven. Daarmee komt het totale aantal sterfgevallen nu op 639 te staan. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis is opgenomen, of in een ziekenhuis is opgenomen geweest, stijgt met 454 naar 2.954. In totaal zijn er nu 9.762 besmettingsgevallen bekend. Dit is een toename van 1.159 in vergelijking met vrijdag.

Deel dit artikel:

 1. Daarom zo spoedig mogelijk een totale lockdown, voor dit verschrikkelijke virus verder om zich heen kan grijpen. Men beseft toch hopelijk wel dat dit heel ersntige vormen kan aannemen en meer en meer mensen zullen sterven door onzorgvuldig handelen van de overheid.

 2. Laat die clown en die acrobaat zich nu maar naar de schat gaan zoeken in plaats van zich te bemoeien met wat onze overheid al dan moet doen.

 3. De overheid neemt hier een groot risico door halfslachtige maatregelen te nemen en mensenlevens op het spel te zetten door het uitstellen van een lockdown.

  Grapjurk @Marc en 24/7 reageerder, ik ben niet “onze” overheid, maar “mijn” overheid, als belastingplichtige mag ik verwachten dat ook een overheid zijn plicht nakomt en niet verzaakt en eis daarom dat er een lockdown komt om er voor te zorgen dat mensen zo de maximale kans hebben niet dodelijk getroffen te worden door corona. Zolang een lockdown uitblijft zouden nabestaanden van slachtoffers de overheid moeten aanklagen voor dood door schuld.

 4. En laat duidelijk zijn dat de overheid niet mijn vriend is, maar ook niet degene is die mij vertelt dat ik binnen moet blijven, maar ondertussen mij buiten wel kan aansteken en daarom sancties kan verwachten als ik mij niet aan 1.5 meter afstand houdt.

  Je zet Nederland op slot met maximale veiligheid of je laat mensen vrij en hun eigen verantwoording nemen, met het advies voorzorgsmaatregelen te treffen. Nu wil een overheid zich toch met mijn leven bemoeien, maar legt het probleem bij de burger, waarbij onderners zelfs failliet gaan en mensen uiteindelijk toch nog ziek worden.

  Dit is slecht beleid. En hoe paradoxaal het ook mag klinken en haaks staat op mijn eerdere reactie, maar de overheid kan ons niet beschermen door op te sluiten, dat kan iedere burger alleen maar zelf. Dat was mijn punt. En ook moet men waken dat de overheid niet het virus aangrijpt om van Nederland of Europa een politiestaat te maken.

 5. Helemaal eens met Bas Adriaan.

  Er komen steeds meer besemettingen bij, en steeds meer doden. Ongelofgelijk! Ik vind dus dat we niet kunnen zeggen dat de situatie aan het afvlakken is! En lockdown is nu al te laat , dit had je in de beginfase moeten doen. Dus dit is de groepsimmuniteit ? Maar gelukkig vlakt het af , ja toch van dissel ? En toch is het beter als er een totale lockdown komt.
  We lopen al achter de feiten aan! Nu lees ik dat rivm : Het effect van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is minder groot dan het RIVM vorige week had verwacht.
  Tja wat dacht je dan , dat deze halve maatregel helpen ! LOCKDOWN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *