“Toegangsprijs expositie in Forum Groningen veel te hoog”

De toegangsprijs van de expositie ‘AI: More than Human’ in Forum Groningen is veel te hoog. Dat stelt de SP.

Voor een kaartje moet 15 euro neergelegd worden. “Vooral als je met een gezin wilt gaan vormt zo’n bedrag een drempel die te hoog is voor een gebouw met een publieke functie”, aldus Lucy Wobma van de SP.

De SP wil dat de toegangsprijs afgeschaft wordt, of in ieder geval flink verlaagd. En door over te stappen naar minder dure exposities wil de SP het aanbod ook opnemen in de Stadjerspas.

Deel dit artikel:

 1. Beste redactie van OOG,

  Als het Forum Groningen heeft geweigerd om een reactie te geven aan OOG, dan zou ik dat een grote schande vinden. Het gebouw van het Forum Groningen is namelijk met zeer veel belastinggeld gebouwd.

  De Groningse bijstandsgerechtigden horen, volgens mij, wel tot de doelgroep van het Forum Groningen. Dat blijkt uit de feiten. De bijstandgerechtigden kunnen gratis (!) hun fiets stallen in de fietsenkelder van het Forum Groningen. De bijstandsgerechtigden kunnen gratis (!) gebruik maken van de toiletten in het Forum Groningen. De bijstandsgerechtigden kunnen gratis (!) genieten van het uitzicht vanaf het dakterras van het Forum Groningen. De bijstandsgerechtigden kunnen ook gratis (!) een krant, een tijdschrift of een boek lezen in het Forum Groningen.

  Dit neemt niet weg dat het Forum Groningen aan de redactie van OOG een reactie had kunnen geven. Ik ben ervan overtuigd dat Dirk Nijdam en Hans Poll hier altijd toe bereid zijn. Of waren Dirk Nijdam en Hans Poll soms net bezig met het zeer storende geluid van de vele roltrappen in het Forum Groningen?

  Groetjes.

 2. Hoi OOG,

  Het lijkt er veel op dat Dirk Nijdam en Hans Poll er een beetje (te) laat achter komen dat de Participatiewetnormen (te) laag zijn.

  Vele bijstandsgerechtigden hebben sowieso geen geld om een computer te kopen. Volgens mij heb je dan ook weinig aan een tentoonstelling over kunstmatige intelligentie. Waarom zou je je dan druk om maken om de toegangsprijzen van deze tentoonstelling?

  Moi.

 3. Bijstandsgerechtigden kunnen ook vrijwel gratis boeken lenen bij de bibliotheek. Met een Stadjerspas betaal je maar 5 euro per jaar. Verder is het niet zo dat het forum een soort voedselbank is. Met de stadjerspas kun je ook gratis een museumjaarkaart krijgen (dit is ontwegbezuinigd). Als Storyworld en de expositieruimte zich daar bij aansluiten (dat is de bedoeling) dan kunnen ze daar dus ook goedkoper of gratis naar binnen. (Soms wordt er een extra bijdrage gevraagd voor bepaalde exposities).

 4. Ik werk juist dat ik zulke dingen kan betalen. Maar schijnbaar is werken helemaal niet nodig om ook leuke dingen te doen, als het aan de SP ligt tenminste.

  Niet werken loont, krijg je alles gratis. Werk je, dan kost alles een hoop geld. Het SP plan om dan maar genoegen te nemen met goedkopere exposities is ook weer zoiets, liever iedereen dom houden met goedkope shit exposities, dan ook wat te organiseren voor mensen die er wel 15 euro voor over hebben om eens een duurdere expositie te zien.

  Wat zijn minder dure exposities, een expositie van het breiwerk van Johanna Ten Brijer? Zometeen ook allemaal maar rijden in een trabant omdat niet iedereen een Mercedes kan betalen?

 5. Benieuwd, wat de Hanze en de RUG bijdragen aan dat Forum. Dat gedrocht is zo’n beetje voor de helft bezet door studenten. Een soort van dependance. Vertel het ons Nijdam?

 6. Hallo willem 113, oordeel niet te snel!

  Onze eerste indruk (!) is dat de verschillende doelgroepen van het Forum Groningen elkaar behoorlijk in de weg zitten. Dat alle doelgroepen last hebben van het geluid van de vele roltrappen is voor iedereen duidelijk. Voor bepaalde doelgroepen zijn de prijzen in het Forum Groningen kennelijk te hoog. Andere doelgroepen klagen over de toegankelijkheid van het Forum Groningen. Wellicht is het doel van het Forum Groningen voor alle doelgroepen nog niet helemaal duidelijk? En weet iedereen inmiddels wel tot welke doelgroep hij of zij behoort? De praktijk van het Forum Groningen zal het iedereen snel leren. Laten we niet te snel oordelen over elkaar. Iedereen is anders. Dat is juist zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *