PvdD wil geen gezonde boom en ijsbaan meer op Grote Markt tijdens kerst

nieuws
Foto: Kimberley Blaak

De Groningse fractie van de Partij voor de Dieren vindt een energieverslindende ijsbaan en het kappen van een gezonde boom voor de kerst in een tijd van klimaat- en biodiversiteitscrisis onverteerbaar. Volgens de fractie moet het Groningse Winterfestijn op de Grote Markt daarom volgend jaar anders.

“Het college wil een gezond, groen en gelukkig Groningen, maar daar zagen we weinig van terug bij het Groninger winterfestijn,” zo stelt gemeenteraadslid Terence van Zoelen. Hij wil onder andere van het college weten hoeveel energie de ijsbaan verbruikt heeft en waar deze energie vandaan kwam.

Tevens wil de partij weten of het college zoekt naar alternatieven voor de kerstboom op de Grote Markt. “Het is onacceptabel dat een grote gezonde boom voor een paar weken gekapt wordt”, aldus van Zoelen.

Deel dit artikel:

 1. Misschien een idee om deze parij( leden) een kunstkerstboom te laten financieren en ook de eventueel opslag.
  Of ze huren er een, maar niet tenkoste van het gemeente budget…..

 2. De kerstboom komt uit een particuliere tuin waar deze sowieso weg moest. De PvdD stelt zich weer eens fundamentalistisch op. De spar is bovendien een exoot. Sparrenbossen zijn in Nederland aangeplant voor de mijnbouw. Kun je beter loofhout voor terug zetten, dat is beter voor de biodiversiteit. Voor niet schaatsen als het niet vriest valt wat te zeggen. Moet je Kardinghe ook sluiten :p. Zwembad verwarmen laten we voortaan ook. De PvdD moet ook ophouden met twitteren, want dat is ook niet C02 Neutraal :p. Ik Stel voor de spar in het vervolg niet op te branden na Kerst maar te laten verzagen tot houten planken die vervolgens onder de minima worden uitgedeeld. De takken en naalden versnipperen en composteren.

 3. Ik dacht dat de boom uit de tuin van particulieren kwam, die ervan af wilden omdat die zo enorm groot was geworden. Hij komt dus niet uit het bos of zo. Volgens mij is het al jaren beleid om een boom te vinden die sowieso gekapt gaat worden. Dus wat zitten ze nu te miemelen bij de PvdD? Dat hun ideale kerst bestaat uit een scheepsbiscuit en een glaasje water en voor de rest jeremiëren dat het allemaal zo kut en klote is met de natuur, wil nog niet zeggen dat wij daarin moet navolgen. Wat een azijnpissers.

 4. Aldus van Zoelen van de partij van de verboden, die schijnbaar niet eens de moeite neemt om even uit te zoeken hoe de boom überhaupt in de stad Groningen beland. ( terwijl elke echte Groninger dat weet )
  Dus even wakker van Zoelen en met feiten komen en geen leugens verspreiden zoals je nu doet, dat is namelijk een doodzonde in de politiek.
  Deze boom komt van een particulier die het zelf destijds heeft aangeplant op haar eigen grond en stond sowieso op de nominatie om gekapt te worden. ( vaak omdat ze te groot worden )

  Hiermee heeft van Zoelen zichzelf een brevet van onvermogen opgespeld, deze kan hij mooi bijsteken bij z’n andere brevetten. ( van Zoelen heeft echter geen probleem met het massale stroomgebruik tijden Blockchain and A.I. hackathons waar hij zelf nadrukkelijk aanwezig is )

  bewijzen en bron:

  https://www.dvhn.nl/groningen/In-welke-tuin-staat-de-wauw-kerstboom-voor-de-Groningse-Grote-Markt-24652748.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  https://www.foundedingroningen.com/news/the-odyssey-hackathon-terence-van-zoelen

 5. Heel goed idee van deze partij, maar dan ook de div.nieuwjaars-/welkom-/afscheids-/
  afsluitings-/openings-/promotie-/projectfeestjes bij de verschillende afd. van de overheid waar alcohol/drank in overvloed vloeit in de dorstige kelen en de hebberige magen worden gevuld met allerlei soorten eten exclusief van de catering op kosten van de gemeenschap, graag onmiddellijk stoppen.

  Waarom ook niet, uit oogpunt van de terecht aangehaalde punten, de overpriced klimaatveranderende zuip- en schranspartijen stoppen? Kopje thee of koffie, spuitwatertje met smaakje, met koekje of broodje erbij is dan meer dan voldoende!!

  En ongetwijfeld zullen er nog veel meer posten zijn waar flink gesnoeid kan worden uit oogpunt van klimaatverandering en verkwisten van belastinggeld.

  Anders neem fijn een thermoskan met koffie en bamnetje in broodtrommel onder de rekkers van de fiets. Auto rijden, zelfs electrische, is daarbij namelijk ook klimaat onvriendelijk en is alles in het leven te minimaliseren vele malen beter voor het klimaat.

  Laat ik eens gek doen: ik verwed er 1.000 euro op met de diverse groene partijen dat dit niet gaat gebeuren en er geen reactie komt op deze weddenschap en het stoppen van dergelijke klimaatveranderde zaken bij de overheid niet zal plaatsvinden.

 6. Correctie: …”Anders neem fijn een thermoskan met koffie en bammetje in broodtrommel mee onder de rekkers van de fiets”…

  E-mailadres van mij mag door worden gegeven aan de diverse partijen om de weddenschap in te laten gaan.

 7. IJsbaan: is inderdaad nogal energieverslindend, dus goed punt om op z’n minst ter sprake te brengen.
  Kerstboom: níet eens met Terence van Zoelen (waarom lijkt ook mij wel duidelijk).

 8. Als de PvdD aan de macht komt zul je waarschijnlijk een vergunning moeten aanvragen om je gras te mogen maaien. Voor deze vergunning zal dan wel een 3000 euro kosten ecologisch onderzoek verplicht zijn.

 9. Het is natuurlijk onzin om die kerstboom te verbieden. Die boom komt uit een particuliere tuin en is vaak uitgegroeid tot een sta-in-de- weg. PvdD en het college moeten maar eens kritisch kijken naar hun eigen kapbeleid. Wat wel anders moet is de ijsbaan. Dit kan heel gezellig zijn maar dit jaar was er veel geluidsoverlast van de naastgelegen feesttent. Weekends v.a. de donderdagavond tot ’s nachts 13.00 uur keihard gestamp. Ik ben er eens op een avond geweest en zag dat er maar 3 tieners op de dansvloer stonden bij keiharde muziek. Dit moet verboden worden! Je kunt de centrumbewoners toch niet willens en wetens, met vergunning van de gemeente, blootstellen aan deze ongezonde overlast!

 10. Tsja… Als ik mag kiezen tussen fundamentalistische bomenknuffelaars en de fundamentalistische kapitalisten die nu aan de macht zijn, dan weet ik het wel.
  Maar ik begrijp niet goed waarom de PvdD moeilijk doet over één boompje op de Grote Markt terwijl het inmiddels kapvergunningen voor grote hoeveelheden bomen op andere plekken in de stad regent. Iets met boter en een hoofd.

 11. zo als gewoonlijk . kom er weer een domme opmerking van deze groep intellectuelen? mensen die de wereld totaal vreemd zijn en zich te denken goden te zijn!

 12. Je maakt je alleen druk over iets waar je veel media-aandacht voor krijgt Appie. Het gaat namelijk niet echt om de bomen, maar om het ego.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *