€ 104.065 schade, exclusief veertien ruiten van bushokjes en brievenbus

nieuws

De schade met oud en nieuw heeft de gemeente berekend op € 104.065, exclusief veertien ruiten van bushokjes en een opgeblazen brievenbus.

In het oostelijke deel van de gemeente is met oud en nieuw de meeste schade veroorzaakt. In totaal is daar voor € 73.770 vernield, daarvan is € 60.000 voor de brug aan de Meerpaal in Lewenborg. Veertien ruiten van bushokjes en een opgeblazen brievenbus zijn niet meegenomen in dit bedrag, omdat dat geen gemeentelijke eigendommen zijn. Vooral wegen, verkeersborden en afvalbakken zijn vernield, maar ook een aantal bomen en speelplekken.

In Oosterhoogebrug is het nieuwe speelplein bij de school gedeeltelijk kapot gemaakt. In totaal was er in de hele gemeente € 104.065 schade.

Deel dit artikel:

  1. En dat gaan we als burgers weer betalen. Zo ontzettend leuk dat oud en nieuw. laten we het maar afschaffen, mensen worden helemaal maf als het jaarwisseling is.

  2. Wat mij betreft hoeven die bushokjes niet gerepareerd te worden. Ze worden toch weer vernield en daarnaast, laat de buurt maar ervaren hoe vervelend het is als het straatmeubilair vernield wordt. Waarschijnlijk is dat de daders (waarschijnlijk jongeren) zelf ook gebruik maken van het OV. Daarnaast is het niet goed te praten dat dit betaald zou moeten worden uit belastingopbrengsten, geld dat is opgebracht door mensen die niets met deze vernielingen te maken hebben.

  3. Nou Appie, daar is de buurt blij mee, met een buurt half in puin. Staat ook erg goed. Er zijn in die wijken genoeg mensen die het beste met de wijk voor hebben en goed willen. Maar blijkbaar ook mensen die alles naar de vernieling willen helpen. Ze worden al ontmoedigd door dit soort voorvallen, laat staan als de gemeente de boel niet meer zou willen repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *