D66 wil meer goedkopere nieuwbouw

D66 wil dat het college zorgt voor meer goedkopere nieuwbouwwoningen.

Het afgelopen jaar werden er in de stad 1800 koopwoningen gerealiseerd. 70% Van die woningen waren duurder dan 280.000 euro. Dit jaar worden er als alles meezit meer dan 2450 woningen gebouwd. Maar ook die zijn voor het merendeel, voor starters, te duur denkt de partij. De marktwerking werkt niet meent Rustebiel: “Absoluut niet ontwikkelaars gaan voor het hogere segment, dat levert immers meer op.”

De gemeenteraad praat vanavond over de woonvisie voor de komende jaren.

Deel dit artikel:

  1. Het puntensysteem maakt nou eenmaal geen onderscheid in kwaliteit. Een oude – slecht geïsoleerde – woning mag net zo weinig opbrengen als een splinternieuwe. Je moet dan zo’n beetje met projecten van 500, 600 appartementen komen – zoals Woldring – om het rendabel te krijgen en dan zijn de risico’s enorm, vermoed ik. In het segment van 1000 tot 1500 per maand kun je tenminste vragen wat je nodig hebt om het dekkend te laten zijn. D66 moet maar eens met PvdA en SP praten over wat de consequenties zijn van hun gezamenlijk beleid.

  2. Ga nu eerst eens kijken wat er door woningbouwverenigingen allemaal door de ongeremde groei aan studenten (beleid van ditzelfde DDR`66) aan studentenappartementen is gebouwd. Zou dit sociale huur zijn geweest voor startende singles en samenwonenden, had de woningnood er ineens heel anders uitgezien. Zolang men prioriteit blijft geven aan “de student” hebben autochtone, niet studerende inwoners in en uit deze gemeente het nakijken.

  3. Als de politiek een stop wilt op de woekerprijzen van het commerciële vastgoed, zorg dan dat de verhuurdersheffing weer toekomt aan de corporaties. Zodat zij weer kunnen bouwen. Waardoor het commerciële vastgoed zich ook automatische moeten gedragen naar de huren uit de sociale huursector om voor zichzelf leegstand te voorkomen.

    Verwijst naar het gekrakeel van Nijboer (PvdA) op twitter.

  4. @Stan Janssen

    Ondernemen is een risico aldus Mark Rutte tijdens de persco na afloop van de ministerraad. Ook als de overheid de spelregels veranderd. Dus meer sociale woningbouw omdat de pandjesbazen de boel uitbuiten! In eerste aanleg deze ruimte hebben gekregen! vervolgens misbruik maken van deze krapte!

  5. Dat weet je niet, Sjoerd. Er komen dan altijd ondernmemer die meer scherp op de snede (met duurder vreemd geld en zo) gaan investeren. Aanwezige bedrijfs- en woonruimte moet aangepast aan de doelgroep met de meeste vraag, er moet onderhoud worden gepleegd, aan regelgeving worden voldaan, huur geind, enzovoort. Er ontstaat bij krapte per definitie een segment dat jij beoordeelt als misbruik. Totaal zonder van de hoed en de rand te weten word je altijd weer bevestigd in eigen vooroordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *