Tweede kamer dwingt haalbaarheidsonderzoek naar Lelylijn af bij kabinet

nieuws
Foto: Alfenaar - https://www.flickr.com/photos/alfenaar/15371655120/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36458104

Het kabinet moet voor het najaar van 2020 een haalbaarheidsonderzoek naar de Lelylijn presenteren aan de Tweede Kamer. Dat bleek dinsdagmiddag na een stemming over een motie, ingediend door de fracties van het CDA, D66, de ChristenUnie en de VVD.

De Initiatiefgroep Lelylijn, die zich inzet voor de aanleg van de spoorlijn is bijzonder verheugd met het nieuws: “Geweldig nieuws uit Den Haag.” Het plan voor een snelle treinverbinding tussen de Randstad en het Noorden kan ook enthousiasme rekenen van gedeputeerde Fleur Gräper (D66). Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) liet vorige week echtr al weten vooral in te willen zetten op de Nedersaksenlijn, een snelle treinverbinding tussen Groningen en Enschede via Stadskanaal en Emmen.

De betrokken provincies moeten van de Tweede Kamer wel meebetalen aan het onderzoek. Nadat de minister zich eerder deze maand nog niet wilde committeren aan een spoorverbinding, moet er nu wel serieus onderzoek naar gedaan worden.

Deel dit artikel: