Strukton Rail aan de slag met sneltrein Groningen-Winschoten

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Tussen Groningen en Winschoten rijden vanaf december volgend jaar extra sneltreinen in de spits. Daarvoor moeten wel de sporen en stations worden aangepakt. Prorail heeft de klus donderdag gegund aan Strukton Rail B.V.

De extra treinen zorgen voor meer spreiding van de reizigers, en de reistijd neemt met negen minuten af. Ze stoppen ook op de stations Europapark en Scheemda. Tussen Hoogezand-Sappemeer en Zuidbroek worden de seinen aangepast. Hierdoor kunnen treinen op kortere afstand van elkaar rijden. Ook worden diverse perrons verbreed. Nieuwe wissels zorgen er voor dat de doorgaande treinen minder hoeven af te remmen. De Noorderzanddijk in Groningen krijgt een beveiligingsinstallatie met spoorbomen.

De aanpassingen aan het spoor voor de sneltrein Groningen Winschoten zijn ook noodzakelijk voor de toekomstige snelle verbinding tussen Groningen en Bremen, de Wunderline. Die zorgt er vanaf eind 2024 voor dat je in iets meer dan twee uur van Bremen naar Groningen reist.

Het project wordt gefinancierd door de provincie Groningen, het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de Europese Unie.

Deel dit artikel: