Ruim een ton provinciale subsidie voor meertaligheid in Noord-Nederland

nieuws
Foto: MP

De provincie geeft ruim 110.000 euro aan subsidie aan de Culturele Programmering Proeftuin Meertaligheid. De proeftuin wordt georganiseerd vanuit het programma We the North.

De Proeftuin is er allereerst op gericht om in het noorden en oosten een duurzaam cultureel netwerk te bouwen. Vervolgens wil We the North, samen met de provincies Gelderland en Overijssel, samenwerking bevorderen tussen instellingen en individuen die zich in het noordoosten van Nederland bezighouden met streek-meertaligheid.

Cultuurmakers uit de vijf deelnemende provincies (Groningen, Drenthe, Fryslân, Overijssel, Gelderland) kunnen aanvragen indienen cultuurprojecten waarin streek-meertaligheid een belangrijke rol speelt. Projecten dus, die via samenwerking tussen provincies een breed publiek bereiken.

Deel dit artikel: