PvdD wil volgend jaar alleen roetveegpieten bij intocht Sint

nieuws
Zwarte Pieten Foto: Omke Oudeman.

De Partij voor de Dieren wil dat er in 2020 bij de intochten in de gemeente Groningen geen zwarte pieten meer aanwezig zijn.

Het college van B&W schreef in maart van dit jaar nog dat de zwart gekleurde piet binnen enkele jaren niet meer te zien zou zijn in de Stad.  De fractie wil daarom weten wat het college daar tot nu toe aan gedaan heeft. De partij vindt het verder opvallend dat de gemeente gebruik gemaakt heeft van beeldmateriaal waar enkel of grotendeels zwarte pieten op te zien waren.

Volgens raadslid Terence van Zoelen loopt Groninger achter op de ontwikkelingen: “Twee derde van de pieten waren bij de stadse intocht nog traditioneel zwart en binnen de gemeentelijke organisatie en verenigingen die subsidie ontvangen, leek er ook weinig veranderd”.

Deel dit artikel: