Opnieuw demonstratie tegen verkoop Pepergasthuis

nieuws
Foto: Carola de Poel via Google Streetview

De bewoners van het Pepergasthuis en de Pepergemeenschap houden aanstaande maandag een protestdemonstratie tegen de verkoop van het Pepergasthuis. Op deze middag houdt de Autoriteit Wonen een hoorzitting over de verkoop van het gasthuis in het Cascadegebouw.

Op 12 november jongstleden zou de hoorzitting over verkoop van het Pepergasthuis plaatsvinden. De hoorzitting is toen uitgesteld, omdat de koper zich zou hebben teruggetrokken. Later meldde Lefier dat de verkoop alsnog door gaat. Lefier wil van het pand af, omdat het te duur is in onderhoud.

Bij de gemeente en vele betrokkenen bestaat de vrees dat de cultuurhistorische betekenis van het gasthuis verdwijnt en dat er in de toekomst geen sprake meer is van sociale huurwoningen.

De protestdemonstratie begint dinsdag rond 13.15 uur bij het Pepergasthuis en eindigt op het Cascadeplein.

Deel dit artikel: