Oosterparkers bestrijden zelf zwervuil

Zes Oosterparkers maken iedere maandagochtend een rondje door hun de wijk, om rondslingerend zwerfvuil op te ruimen. Dat doen de mensen vrijwillig.

Deze vrijwilligers komen van alles in de Oosterparkwijk tegen volle luiers, plastic, veel blikjes en zelfs auto-onderdelen.
Ze hopen dat hun opruimacties hun mede-wijkbewoners stimuleert hun troep voortaan gewoon in de vuilnisbak te gooien.

Het initiatief om de wijk schoon te maken is een initiatief van Wijkwerken Oosterpark. De contactgegevens vind je op deze website. “Mensen die ons mee willen helpen kunnen zich melden bij het Oude Politiebureau”, laat een woordvoerder weten. “Ze kunnen gewoon naar binnen lopen en zich aanmelden.”

Deel dit artikel:

 1. Hallo OOG,

  De uitslag van stemvan.groningen.nl is net binnen! Volgens de uitslag van de stemming worden er nu ook andere ideeën in de strijd tegen het zwerfvuil in de mooie groene Oosterparkwijk uitgevoerd.

  De uitslag van de stemming staat op: https://stemvan.groningen.nl/budgets/4/results?heading_id=3

  Kortom, stemvan.groningen.nl van de Coöperatieve Wijkraad in de Oosterparkwijk is een groot succes. Dat blijkt uit de vele ideeën en de vele uitgebrachte stemmen.

  Een nieuwsbericht van OOG over de uitslag van de stemming mag, vind ik, niet ontbreken! Maar goed, dat is natuurlijk aan onze redactie van onze OOG.

  Groeten uit de Oosterparkwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *