AFGELOPEN: ADO Den Haag – FC Groningen (1-1)

Kan FC Groningen in Den Haag de sleur van de afgelopen weken doorbreken door te winnen van het geplaagde ADO? Volg het hier in het liveblog vanaf 18:30.

AFGELOPEN. FC Groningen pakt een welverdiend punt tegen ADO in een bizarre wedstrijd.

90+3′ ROOD BEUGELSDIJK.. Twee keer geel.

90′ ASORO MIST EEN 100% KANS. Alleen af op Koopmans.

90′ Wissel FC Groningen: Lundqvist eruit, Itakura erin.

84′ Wissel ADO: Haye vervangt Goossens.

83′ Padt voorkomt met een geweldige save de 1-2.. In de rebound schiet Elson Hooi over.

81′ RODE KAART VOOR DANNY BUIJS.. Adrie Poldervaart neemt de honneurs waar.

81′ Te Wierik voorkomt tot twee keer toe een grote kans voor ADO.

76′ Het Haags kwartiertje is ingeluid met een harde vuurwerkknal.

71′ Wissel FC Groningen: El Hankouri komt in het veld voor doelpuntenmaker Gudmundsson.

66′ Doelpunt van ADO afgekeurd. Er zou hands gemaakt zijn.

60′ Wissel ADO: Van Eewijk verlaat het veld voor de rappe Hooi.

59′ Op de lat! Een kopbal van Sierhuis belandt op de lat. Misschien wel de kans voor een voorsprong.

52′ Gele kaart voor Tommy Beugelslijk die Lundqvist op de grond gooit. Sierhuis schiet op de rand van het strafschopgebied naast.

46′ De tweede helft is begonnen. Kan FC Groningen een punt met tien man over de streep trekken?

HET IS RUST: 1-1.

45′ In paar minuten tijd van een voorsprong naar 1-1 met tien man.. Klinkt als een telfort-reclame.

45′ Rode kaart voor Zeefuik na een vermeende elleboogstoot.

44′ VAR check.. Mogelijk een rode kaart voor FC Groningen.

43′ DOELPUNT ADO DEN HAAG. Uit een vrije trap weet Tomas Necid binnen te koppen voor de Hagenezen. 1-1.

42′ Gele kaart voor Hrustic na het wegtrappen van een bal.

39′ Asoro met een heel grote kans! De Zweed schiet de bal tegen keeper Koopmans aan. Zonde.

38′ Afstandsschot van Hrustic: corner.

36′ Gele kaart voor Memisevic.

20′ DOELPUNT FC GRONINGEN! Gabriel Gudmundsson rent vanaf de eigen helft richting doelman Koopmans en rondt keurig af! De stand: 0-1.

18′ Het voetbal houdt nog niet over in Den Haag. De wedstrijd wordt gekenmerkt door kleine overtredingen hier en daar.

16′ FC Groningen is momenteel de bovenliggende partij, maar komt nog niet tot echte kansen.

7′ Hoekschop voor FC Groningen. Samir Memisevic kan maar half koppen, geen grote kans voor de ploeg van Danny Buijs.

4′ ADO begint fel en de Groningers zitten te klungelen achterin.

1′ De wedstrijd is van start!

Bij FC Groningen is Deyovaisio Zeefuik fit genoeg om te spelen. Ko Itakura is gepasseerd. Dit betekent dat de van een blessure teruggekomen Mike te Wierik een centrum mag vormen met Samir Memisevic. ADO den Haag heeft sinds kort een nieuw trainer. Alfons Groenendijk heeft wegens slechte resultaten ADO vaarwel gezegd, Dirk Heesen neemt de honneurs waar.

Historie (29 keer): twaalf keer nam FC Groningen de punten mee naar het noorden, vijf keer eindigde het duel gelijk en twaalf keer bleven de punten in de residentiestad.

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Van Ewijk, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Bakker, Malone, Immers; Goossens, Necid, Falkenburg

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Matusiwa, Lundqvist; Hrustic, Asoro, Gudmundsson; Sierhuis

Scheidsrechter: Joey Kooij