Bewoners Oosterparkwijk hebben hun keuze gemaakt

nieuws
Foto: Heesterpoort in de Oosterparkwijk - maps.google.nl

Bewoners van de Oosterparkwijk hebben uit een lijst van 23 suggesties elf ideeën gekozen die de komende tijd in de wijk uitgevoerd gaan worden.

De afgelopen maand hebben meer dan duizend wijkbewoners gestemd over ideeën die waren ingediend bij de Coöperatieve Wijkraad. Die heeft in totaal 25 duizend euro te besteden. Ideeën die uitgevoerd gaan worden, zijn onder meer een AED en reanimatiecursus, bloemenvelden, eetbaar groen, een tafeltennistafel en aanpassing van de speeltuin aan het Kooijkerplein.

De ideeën die gekozen werden, zijn terug te vinden op de website cooperatievewijkraad050.nl.

Deel dit artikel:

 1. Hallo OOG,

  In dit nieuwsbericht staat dat ‘De afgelopen maand hebben meer dan duizend wijkbewoners ideeën ingediend bij de Coöperatieve Wijkraad’. Er zijn inderdaad veel ideeën bij stemvan.groningen binnengekomen. Maar, volgens mij, niet meer dan duizend. Ik denk dat in dit nieuwsbericht moet staan dat meer dan duizend Oosterparkers hun stem hebben uitgebracht. Wellicht kunnen hier nog even naar kijken?

  Maar goed, wat maakt het ook allemaal uit, stemvan.groningen van onze Coöperatieve Wijkraad in de Oosterparkwijk is in ieder opzicht een groot succes. En daar gaat het om!

  Groet.

 2. Tof dat de bewoners zelf met ideeën kwamen en ze nu kunnen uitvoeren.
  Maar….25.000 euro vind ik wel wat magertjes. Wat had het afscheidsfeestje van den Oudsten ook al weer gekost?

 3. Op de site is niet te vinden welke projecten de meeste stemmen hebben gekregen. Ondanks de tonnen(!) die dit experiment kost kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat het niveau de hondenpoepproblematiek ontstijgt.
  Het is natuurlijk ook een illusie om te denken dat een klein groepje willekeurige bewoners de wijk goed zouden kunnen vertegenwoordigen. Die bewoners vinden het natuurlijk allemaal prachtig, ze krijgen er ook nog eens voor betaald !

 4. Jammer dat men de wijkbewoners niet zelf laat stemmen over zaken welke er werkelijk toe doen zoals nu het verleggen van de busbaan door een woonbuurt, welke hierdoor tot busbaan verworden gaat, waarbij er ook nog eens een halve straat (Vinkenstraat) wordt opgeofferd. Enkel en alleen omdat men een besluit heeft genomen, gebaseerd op een paar rapporten welke in opdracht van de gemeente zijn gemaakt door mensen welke totaal geen binding met deze stad, laat staan deze wijk hebben. Nu zijn het duurbetaalde koffiemomenten waarin wordt gesproken over de kleur van tegels, een zebrapad welke 10 meter zou moeten worden verplaatst of de zin en onzin van kunststof zitbanken in bijvoorbeeld het Pioenparkje

  Wat dat betreft is het net als de gemeenteraad zelf een vorm van schijndemocratie. Ik zou wel eens willen zien wat er zou gaan gebeuren als men de bewoners van een bepaalde wijk eerst zelf zou laten beslissen wat er wel of niet zou moeten komen aan woonhuizen, bewoners en verkeersmaatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *