Woonboot aan Hoendiep dreigt te zinken, brandweer schiet te hulp

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een woonboot aan het Hoendiep dreigde zaterdagavond te zinken. De Groninger brandweer heeft dit kunnen voorkomen. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

De melding van een lekkage in een woonboot kwam rond 21.15 uur binnen bij de hulpdiensten. In eerste instantie rukte de brandweer uit met een bluswagen. Bij aankomst bleek dat er meer hulp nodig was waarop ook een hulpverleningswagen werd opgetrommeld. “De woonboot ligt redelijk scheef”, ziet Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “De bewoners waren al bezig om het overtollige water uit de boot te pompen. De brandweer assisteert daar nu bij. Zojuist hebben ze een brandweerslang door een raam gehaald.” Volgens Ten Cate zijn de bewoners op tijd in veiligheid gebracht.

Hoe de lekkage kon ontstaan, en waar deze door werd veroorzaakt is onbekend. Rond 22.20 uur leek de situatie onder controle.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Deel dit artikel: