Wat is Sint-Maarten voor een feest

Met Sint-Maarten weet iedereen dat de kinderen aan de deur komen om een liedje te zingen. Maar waarom vieren we eigenlijk Sint-Maarten?

Omdat de Martinikerk vernoemt is naar Sint-Martinus kon iemand van de Martinikerk daar antwoord op geven. ‘Sint-Maarten is een feest voor heel veel mensen. Voor bijvoorbeeld de kinderen en de bedelaars. Sint-Maarten is een soldaat geweest in het Romeinse leger’, zegt Jan Derksen, van vrienden van de Martinikerk.

Omdat het maandag Sint-Maarten is, heeft de Martinikerk een Sint-Maarten concert georganiseerd. ‘Er wordt op het kerkorgel gespeeld, en ik treed op met de groepen zes en zeven van de Groningse schoolvereniging’, zegt Marcel den Os, van de Groningse schoolvereniging. Ze zongen veel verschillende liedjes. ‘De kinderen vonden het ook heel leuk om ook bij twee popliedjes nieuwe teksten te verzinnen’, zegt den Os.

Deel dit artikel: