Onderdoorgang bij station Haren valt in goede aarde

nieuws
De onderdoorgang tijdens werkzaamheden in augustus 2019. Foto: ProRail

De onderdoorgang bij station Haren is een dikke week open. Voetgangers en fietsers kunnen door de onderdoorgang veilig van het westelijk deel van Haren naar Oosterhaar.

Op de Facebookpagina Harense Toestanden mogen mensen reageren. De meesten zijn positief. Wel zijn er opmerkingen over losse steentjes, de aanrijroute en wildgeparkeerde fietsen.

‘Wij gebruiken hem dagelijks! Ik ben blij dat we niet meer de spoorwegovergang over hoeven nu. Het gaat sneller en voelt veiliger. De steentjes liggen nog wel wat los, en de situatie is niet helemaal duidelijk (maar het is Haren dus dat zal wel zo blijven). Maar verder hartstikke fijn! Ook om bij regen een schuilplek te hebben trouwens’.

‘Heel fijn dat we nu via het tunneltje kunnen. En inderdaad de steentjes liggen op diverse plekken nog los. En het is fijn als voetgangers het voetpad gebruiken. Verder absoluut een enorme vooruitgang’.

‘Wij zijn er ook blij mee, net iets sneller en een route met minder auto’s. Inderdaad wel wat losse rammelende steentjes’.

‘We zijn super blij met het tunneltje, veel veiliger en sneller’.

‘Echt niet meer wachten voor het spoor behalve als ik weer eens vergeet dat de tunnel open is. De stenen liggen nog wel los maar geeft een leuk geluid’.

‘Veilig en snel, de rammelende steentjes geven aan dat je weer hard moet gaan trappen’.

‘Wij zijn blij! De situatie aan de stationskant is wel wat onduidelijk qua voorrang en aanrijroute vanaf de Rummerinkhof’.

‘Moet wel zeggen de bakstenen in de weg liggen idd nu al weer los. Toch zie ik er weinig mensen gebruik van maken. En mensen parkeer je fiets niet in de tunnel. Aan beide kanten is een fietsenstalling. Vooral die aan de Wedrikweg kant is vrij onbekend. Dat is de grootste ergernis. En idd hoe aan te rijden is ook onduidelijk net zoals waar de auto’s mogen staan om mensen eruit te laten. Zie soms auto’s staan die al bijna halverwege de tunnel staan’.

‘Beste aanpassing in de Harense verkeersinfrastructuur sinds we in Haren wonen! We hopen dat de aanrijroute naar het tunneltje vanuit het Harener Holt goed en veilig blijft of nog veiliger wordt met alle aanpassingen rondom Rummerinkhof voor het verkeer die er nog aan zitten te komen. Dan zou het helemaal geweldig zijn!’

‘Scheelt een stuk ,dat tunneltje, hoekje om En ben op het station… Jammer dat het zo vreselijk slordig is bestraat, alles ligt los en niet mooi strak, dat is een doorn in het oog voor zo’n mooi ,maar duur project.. echt jammer’.

‘Super blij mee, wij zijn een stuk sneller op school vanuit Harenerholt! Inderdaad de losse stenen mogen nog wel even aangepakt worden en er staat nu bij beide ingangen nog een rood bord wat wel aardig gevaarlijk is als je naast je kind fietst! De rotonde voor het station is idd nog wat onduidelijk!’

‘Erger me ook aan de wildgeparkeerde fietsen op de stoep bij de kaartautomaat. Mensen er is aan beide kanten van de tunnel een stalling’.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *