Uitslaande brand in gymzaal Molukkenstraat onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een grote uitslaande brand heeft zaterdagavond een gymzaal aan de Molukkenstraat volledig verwoest. De Stadse brandweer kreeg bij de bestrijding van het vuur hulp van collega’s uit Bedum en Zuidhorn.

De melding van de brand kwam rond 22.55 uur binnen. In eerste instantie werden alleen een bluswagen en een hoogwerker gealarmeerd maar omdat er in de 112-meldingen gesproken werd over een grote vuurgloed werd al snel een tweede bluswagen ter assistentie gevraagd. “Het gaat om een uitslaande brand”, laat een woordvoerder van de brandweer weten. “De gymzaal staat naast een schoolgebouw.” Omdat het om een grote brand ging werd ook burgemeester Koen Schuiling (VVD) over de situatie geïnformeerd.

Tekst gaat verder onder de video

Veel rook
Op het terrein waar de gymzaal staat staan meer gebouwen. Onder andere basisschool Het Karrepad en kinderopvang SKSG werkt er vanuit een gebouw. De brandweer heeft alles op alles gezet om te voorkomen dat de brand oversloeg naar deze gebouwen. Het Stadse brandweerkorps kreeg bij de bestrijding van het vuur hulp van collega’s uit Zuidhorn en Bedum. Ook werd een tweede hoogwerker ingezet. Daarnaast werden de meetploegen van Haren en Ten Boer opgetrommeld. Deze meetploegen gingen in de omgeving van de brand met specialistische apparatuur meten of er ook schadelijke stoffen vrij kwamen. Voor zover bekend zijn er geen verontruste waarden gemeten.

Tekst gaat verder onder de foto

De brandende gymzaal staat dicht in de buurt van basisschool Het Karrepad. Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl

“Vuur onder controle”
Rond middernacht liet de brandweer weten dat het vuur onder controle is. “We zullen de komende tijd nog wel druk bezig zijn met bluswerkzaamheden”, zegt een brandweerwoordvoerder. “Omdat er nog steeds rook vrij komt blijft het advies dat als je hier last van hebt het verstandig is om ramen en deuren te sluiten en eventueel om de mechanische ventilatie uit te schakelen.”

Gymzaal verloren
De gymzaal is bij de brand verloren gegaan. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen. Of de andere gebouwen ook schade hebben opgelopen is onbekend. Het is eveneens onbekend of de kinderen van Het Karrepad maandag naar school kunnen.

Tekst gaat verder onder de foto

De vlammen slaan hoog boven het dak van de gymzaal uit. Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl

Oorzaak nog onbekend
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. “Ik hoor van omstanders dat er hier in de buurt vanavond al vier kleine brandjes geweest zijn waarbij vuurwerk een rol speelde”, vertelt Martin Nuver van 112groningen.nl. Volgens de brandweer moest men zaterdagavond inderdaad in actie komen op onder andere het Floresplein en in de Semarangstraat. Naar de precieze oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Martijn Rotgers
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. Walgelijk! Stad mag overdag gezellig aandoen, zodra het donker is, is het (voor mij) een Shithole! Veel dubieus volk op pad. Het hele jaar door vuurwerkknallen, ‘s nachts en nu ook al overdag. Veel (ouderen) gaan ‘s avonds niet meer op pad. Of met een taxi. De stad is verpest!

  2. Als dit door de ‘hangende’ jeugd is gebeurt komt de politie wel achter de dader(s), minimaal 1 van die gastjes gaat toch wel praten en wordt vervolgens gewoon simpel uitgespeeld tegen al die heldere lichten.

  3. Aangezien het nu al met verboden is vuurwerk af te steken buiten 31 december 18.00u en 1 januari 02.00u en er ook nog lang geen vuurwerk verkocht mag worden zal dat niet veel helpen Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *