FC Groningen onderuit tegen Fortuna Sittard

sport
Foto Andor Heij

FC Groningen heeft zaterdagavond in Limburg met 1-0 verloren van laagvlieger Fortuna Sittard. FC Groningen zakte naar de tiende plaats in de eredivisie.

Voor de pauze kreeg Fortuna Sittard de beste kansen, maar FC Groningen doelman Sergio Padt was een sta in de weg. Het matig spelende FC Groningen wist voor rust, op een kans van Joel Asoro na, weinig te creëren.

Na de pauze speelde FC Groningen wat beter en kreeg een paar mogelijkheden onder meer via Ajdin Hrustic. De eerste echte kans voor de Limburgers ging er wel in. Rasmus Karjalainen opende in de 78e minuut de score. Hij mikte raak vanuit een rebound nadat Padt een bal van Mark Diemers had gestopt. In de mistige slotfase probeerde FC Groningen het nog wel en was nog even gevaarlijk via een vrije trap van Hrustic. Die bal ging net naast.

Deel dit artikel: