Zorgboerderij maakt eigen fruitsapjes

Elk jaar heeft zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren een overschot aan fruit. Daarom perste de Mikkelhorst dinsdagmiddag hun eigen fruit tot een heerlijk sapje.

Dit doen ze niet alleen, maar samen met de eigenaresse van de mobiele fruitpers Petra van den Berg. ‘De cliënten helpen fantastich mee. Iedereen heeft zijn eigen taak, het gaat hartstikke goed’, zegt ze. ‘Ze geven je een soort energie. Eerst hebben ze alles al geplukt en geraapt en nu zijn ze bezig met het verpakken van de sappen,’ zegt Petra.

Ze maakten dinsdagmiddag verschillende soorten sappen. ‘Appel peer, appel pruim en appel bosbes’, zegt Petra. Het gaat goed met het maken van de sapjes. ‘Zoals je ziet zijn er al heel veel appels binnen gebracht door ons, maar ook door particulieren en de mensen uit de omgeving komen ook hun appels en peren langs brengen’, zegt Annet Boekel, de vakspecialist tuin van de zorgboerderij.

Paul, een cliënt van de Mikkelhorst is druk bezig met het persen van de appels. ‘Ik ben even het schuim van de appels uit de pers aan het halen. Anders komt al het sap door elkaar heen’, zegt Paul. De cliënten vinden het erg leuk om mee te helpen. ‘Meestal ben je alleen op de boerderij bezig en nu kan je een beetje hiermee helpen’, zegt Rover een cliënt van de Mikkelhorst.

Deel dit artikel:

  1. Mooi initiatief.
    Zelf eet ik liever de ‘hele’ vrucht, in plaats van alleen het sap drinken.
    (waarom hoef ik hopelijk niet uit te leggen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *