Werkzaamheden Hereweg vorderen gestaag

nieuws
Foto: Dennis Smit

De werkzaamheden die deze herfstvakantie worden uitgevoerd op de Hereweg bij het viaduct van de zuidelijke ringweg vorderen gestaag. Tot 27 oktober is de onderdoorgang niet beschikbaar voor het doorgaande verkeer.

“Ook op zondag is er genoeg activiteit”, ziet Dennis Smit die een aantal foto’s van de werkzaamheden met de redactie van OOG Tv deelt. “Ze zijn met verschillende machines aan de slag. Ik zie onder andere verschillende kranen, maar ik zie ook kiepwagens. Ook zie ik een machine waarmee ze het asfalt van de weg schrapen.” De werknemers zijn in deze herfstvakantie bezig met het intrillen van damwandplanken die gebruikt gaan worden voor de bouwkuip voor de verdiepte aanleg van de zuidelijke ringweg.

In dit eerste weekend van de vakantie wordt er vooral gesloopt. Het intrillen van de planken duurt tot 25 oktober en kan volgens de aannemer voor geluidsoverlast zorgen. Volgend weekend moeten de werkzaamheden bij het viaduct klaar zijn. Dan wordt de Hereweg van een nieuwe laag asfalt voorzien en worden de verkeerslichten getest zodat op maandag de weg weer open kan voor het verkeer.

Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit