Regen mag de pret niet drukken tijdens G-Toernooi FC Groningen

De zestiende editie van het G-Toernooi van FC Groningen vond gistermiddag plaats op Sportpark Corpus Den Hoorn. Ondanks de regen hadden alle spelers veel plezier tijdens het voetbalfeest. 

FC Groningen organiseerde het G-Toernooi in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis, de KNVB en het Alfa college. Aan het toernooi namen verschillende teams deel bestaande uit mensen met lichamelijke of verstandelijke beperking: Stichting De Brug, VV Zuidhorn, HS’88, Kids United, Kids United dames, VV Gorecht, ONR, Asser Boys, SJS en Cosis. Elk team werd gecoacht en begeleid door spelers en trainers van het eerste elftal van de Trots van het Noorden. De teams kregen ook steun van studenten van het Alfa college.

Mede-organisator Egge Knol vindt het belangrijk dat FC Groningen aandacht besteedt aan deze doelgroep. ‘Zestien jaar geleden zijn we in het Oosterpark Stadion gestart met dit toernooi met het idee dat de club iets terug moest doen aan de maatschappij. De jongens en meisjes die deelnemen kijken dagen uit naar dit evenement.’

‘Sommigen kunnen hier al dagen niet van slapen. Ze zijn zo ontzettend gespannen’, zegt doelman Sergio Padt van FC Groningen. ‘Het is mooi dat wij als team deze deelnemers een mooie dag kunnen geven.’

VV ONR wist zich uiteindelijk te kronen te winnaar van het G-voetbal Toernooi.

 

Deel dit artikel: