Rechtbank NN: Onderzoek omtrent ‘onrust’ in organisatie is ‘serieuze optie’

nieuws
rechtbank

De Rechtbank Noord-Nederland komt aanstaande maandag naar buiten met de stappen die de organisatie wil zetten om de onrust binnen het instituut te lijf te gaan. De rechtbank laat via RTV Drenthe nu al weten dat een onderzoek een ‘serieuze optie’ is.

“Het gerechtsbestuur toont zich bezorgd over de onrust in de organisatie en wil hierover zo spoedig mogelijk het gesprek aangaan”, zo stelt de rechtbank tegenover RTV Drenthe. “Op dit moment zijn we intensief in overleg met elkaar. De mogelijkheid van een onderzoek is daarbij aan de orde en een serieuze optie.”

Drie rechters van de Rechtbank Noord-Nederland hebben zich dinsdag in een artikel op Mr.nl kritisch uitgelaten over het werkklimaat binnen het instituut. Volgens de rechters bereikte de onvrede een kookpunt door het vervangen van de bedrijfsarts, het vertrek van drie management-assistentes, het beëindigen van de kritische columns van rechter Edzard van Weringh op het interne netwerk Intro en het aftreden van rechter Sietske Dijkstra als voorzitter van de integriteitscommissie.

Deel dit artikel: