PvdD heeft zorgen over legale wapens

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/CathyK

De Partij voor de Dieren heeft zorgen over het hoge aantal legale wapens in de gemeente. Volgens de partij komen veel jagers niet door een, sinds 1 oktober ingevoerde, gedragstest.

Kirsten de Wrede, van de Partij voor de Dieren, is geschrokken omdat zich vorig jaar in de gemeente Groningen 550 schietsportwapens en 440 jachtwapens bevonden. “En wat ik nog beangstigender vind, is dat klaarblijkelijk een groot deel van deze mensen niet door een psychologische test komt, die speciaal is ontwikkeld om te kijken of het veilig is dat deze mensen een wapen thuis hebben”, aldus de Wrede. Sinds 1 oktober kunnen wapenvergunninghouders worden opgeroepen om deze test te doen. Er zijn al 25 mensen die hun vergunning zijn kwijtgeraakt. De jagersvereniging  raadt jagers aan om niet in te gaan op de oproep en heeft een kort geding aangespannen tegen minister Grapperhaus.

De Partij voor de Dieren is fel tegenstander van alle vormen van jacht en beheer. Die zou lijden tot grenzeloos dierenleed en tot verspreiding van dierziektes, risico’s voor de verkeersveiligheid en een verdere aantasting van de biodiversiteit.