NS hunkert naar rechtstreekse treinverbinding Amersfoort – Roodeschool

nieuws
Foto: twitter.com/ovfanaticsander/

Een rechtstreekse treinverbinding tussen Amersfoort en Roodeschool. Op dit moment onmogelijk, hoewel de NS er toch naar lijkt te hunkeren.

“Ik was zondagmiddag op het station in Amersfoort”, vertelt Sander. “Op spoor 8 zag ik een SNG-trein (Sprinter Nieuwe Generatie, red.) van de NS staan. Op zich niet gek. Wat wel vreemd was, was de bestemming die de trein aangaf. Er werd namelijk Roodeschool weergegeven.” Sander besloot om direct via social media-kanalen contact te zoeken met vervoersbedrijf Arriva. “Hebben jullie nu concurrentie van de NS naar Roodeschool”, vroeg hij aan het webcare-team. Arriva reageert door te zeggen dat Groningen-Roodeschool een Arriva-traject is. “Waarom dit op deze trein staat weet ik niet. De NS kan je daar vast meer over vertellen”, aldus de Arriva-medewerker. De NS heeft echter nog niets van zich laten horen.

Het projecteren van de bestemming op treinen gebeurt al enkele decennia. Vanaf 1961 met de intrede van het Mat ’64-materieel gebeurt dit door middel van een koersfilm. Dit was een linnen of plastic rol die doorgedraaid werd met behulp van een motortje waarmee de juiste bestemming weergegeven kon worden. Vanaf de jaren negentig wordt er gebruik gemaakt van digitale displays. Bij de NS-treinen zijn de eindstations in-geprogrammeerd. Omdat Roodeschool voor de NS niet een eindstation is blijft het de vraag hoe het kan dat de trein dit aan gaf. “Ik vond het wel een bijzonder gezicht zo in Amersfoort”, besluit Sander.

Deel dit artikel:

  1. Het lijkt me duidelijk. De NS-medewerker kijkt gewoon altijd naar RTL Nieuws en geniet van de mooie weerfoto’s uit Roodeschool van Jannes Wiersema. En waar het hart vol van is, daar loopt zijn displayprogrammering van over, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *