Miljoeneninvestering voor WarmteStad

Een investering van 34 miljoen euro voor WarmteStad. Dat bedrag werd woensdag overhandigd op het Zernike terrein.

De 34 miljoen, geld dat geïnvesteerd is door de Nederlandse Waterschapsbank, maakt onderdeel uit van de zeventig miljoen euro die afgelopen zomer op goedkeuring kon rekenen van de gemeenteraad. “Dit is geweldig nieuws”, zegt wethouder Philip Broeksma (GroenLinks.) “In 2035 willen we energie-neutraal zijn, en dit is een hele goede stap in de goede richting.”

De aanleg van WarmteStad begon in 2017. “Vorige week zijn de eerste woningen in Paddepoel aangesloten”, zegt Dick Takkebos van WarmteStad. “De bedoeling is dat we volgend jaar Selwerd aan gaan sluiten, daarna volgen Kostverloren en Vinkhuizen.” Volgens Takkebos moet het in 2024 afgerond zijn waarna men nog twee jaar de tijd neemt om alles tot in detail af te maken.”

Deel dit artikel: