Hoe maken we het Woldmeer aantrekkelijker?

nieuws

Bureau Meerstad besteedt tijdens het inspiratiefestval Let’s Gro extra aandacht aan het Woldmeer. Dat is het meer waar de wijk Meerstad omheen is gebouwd.

Het Woldmeer gaat de komende jaren uitbreiden: het groeit van 70 naar 130 hectare, en wordt even groot als het Paterswoldsemeer en Hoornsemeer samen. “Tijdens Let’s Gro gaan we op zoek naar mooie inspirerende ideeën om he Woldmeer nog aantrekkelijker te maken,” aldus wethouder Roeland van der Schaaf.

Wie wil meedenken over de toekomst van het meer, is van woensdag 30 oktober tot en met zaterdag 2 november welkom bij de Fontijnbar op het Waagplein. Daar kan ook Woldmeerbier gedronken worden. Dat is gebrouwen van water uit het Woldmeer en mout, hop en gist uit de provincie Groningen.

Deel dit artikel:

  1. Realiseer er tijdens de zomermaanden een mooie wakeboard en waterskibaan. Maar dat zal wel tegen het zere been zijn van de Groene azijnpissers.
    Deze zullen binnenkort ook wel hun beklag gaan doen dat het er zo druk wordt op het water en in de wijk. Het was er zo rustig wonen in het begin, hoorde ik laatst iemand uitspreken. Op mijn vraag waarom men dan in Meerstad is gaan wonen, destijds nog echt een wijk in opbouw werd mij verteld dat zij hadden gehoopt gevrijwaard te blijven van het stadse volk. Ik heb haar toen gezegd dat de stad juist ingericht werd voor lieden als zij zich voordeden, met autoluwe zones, voetgangersgebieden, autovrije wijken, enz.enz. nou dat was niet genoeg voor hen, het was hen er te druk geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *