GRC en Stadspark pakken een punt, Forward wint derby

Foto Martijn Minnema: Groninger Boys - Forward

In de Eerste Klasse F van het zondag voetbal speelden GRC en Stadspark gelijk. In 2L won Helpman en de andere drie stadsclubs verloren.

Door Martijn Minnema

GRC leek thuis tegen WVV op weg naar een zege maar gaf in de slotfase een 2-0 voorsprong weg. Bij rust stond het al 2-0 door treffers van Kingma en Seraus en die stand bleef tot de 89′ minuut staan. In de absolute slotfase scoorde WVV echter nog twee keer waardoor GRC slechts een punt overhield.

Stadspark speelde uit bij VKW verdienstelijk gelijk, het bleef daar 0-0.

In 2L behield Helpman de koppositie, dankzij een late treffer van Kevin Hofman won het met 0-1 bij Dalen. GVAV Rapiditas verloor thuis met 2-3 van Germanicus, Gruno blijft puntloos na een 3-2 nederlaag bij WKE’16 en FC Lewenborg ging met 3-0 onderuit bij Valthermond.

De stadsderby annex topper in 3B tussen Groninger Boys en Forward eindigde in 0-1 dankzij een door Thomas Bruin in de 70′ minuut benutte strafschop.