Donar verliest ruim van Pinar Karsiyaka

Donar heeft zijn tweede wedstrijd in de FIBA Europe Cup verloren. In Turkije was Pinar Karsiyaka, de huidige koploper van de Turkse competitie, woensdagavond te sterk voor de Groninger basketballers: 77-57.

Alleen de beginfase was voor Donar. Er werd weinig gescoord, maar de Groningers kwamen wel voor met 2-7, halverwege het eerste kwart. Maar die voorsprong was aan het eind van het kwart verdwenen: 16-11. In het tweede kwart kon Donar de thuisploeg goed bijbenen, maar wist niet dichterbij te komen. Bij rust was de stand 33-27. In het begin van het derde kwart kwam Donar nog op 34-32, maar daarna ging het helemaal mis. De Turken liepen uit naar 56-39 aan het eind van het derde kwart. In het laatste kwart wisten de Groningers niet meer dichterbij te komen.

Topscorers bij Donar waren Shane Hammink met 12 punten, Matt Williams met 11 punten en Donte Thomas met 10 punten.

De volgende wedstrijd van Donar in de Europe Cup is volgende week woensdag. Dan neemt de ploeg van coach Erik Braal het in Charleroi op tegen Spirou Basket.