Zonnepark bij Hoogkerk trekt veel insecten en vogels

nieuws

Het zonnepark Vierverlaten bij Hoogkerk trekt diverse insecten zoals bijen en vlinders aan en ook meer vogels.

Bij de inrichting van het terrein met zonnepanelen is rekening gehouden met de natuur. De panelen staan op verschillende hoogtes en afstanden van elkaar. Ook werden er diverse kruiden en struiken gepland en ook grazen er schapen.

Doordat er meer insecten zijn, komen er ook roofvogels zoals de buizerd en torenvalk op af. Daarnaast zijn er veel huismussen.

Het coöperatieve zonnepark van Grunneger Power levert met 7.777 zonnepanelen jaarlijks bijna 2.300 MWh aan energie op. Dat is goed voor ruim 800 huishoudens.

Deel dit artikel:

  1. Ik was vandaag nog even bij een maat van mij welke er met zijn bedrijfje naast is gevestigd en die vind dit maar een vreemd verhaal. Hij vertelde mij dat voor het zonnepark daar is neergezet, er bonte spechten, hermelijnen, ijsvogels en toen ook al huismussen, torenvalken en buizerds voorkwamen, daar er toen nog in het open veld, meer dan genoeg muizen rondliepen. Enkel de huismussen, buizerds en torenvalken zijn gebleven, de rest heeft hij er nog niet weer kunnen ontdekken. Verder vind hij het maar vreemd en nietbepaald natuurvriendelijk, dat het riet wat na het opschonen van de sloten normaliter bleef liggen, nu na het opschonen wordt weggehaald om te worden gecomposteerd, waardoor al het nog in het riet aanwezige leven, als kikkers en watersalamanders worden afgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *