Gebiedsverbod voor intimiderende jeugd Hoogkerk

nieuws
Foto Andor Heij: Peter den Oudsten

De gemeente stelt per direct een samenscholings- en gebiedsverbod voor jongeren in, voor enkele delen van Hoogkerk.

Volgens burgemeester Peter den Oudsten maakt een groep jongeren zich daar schuldig aan zaken als intimidatie, belediging en vernieling. Volwassenen zouden hen daartoe opjutten. De burgemeester denkt aan het plaatsen van politiecamera’s.

Voor gebiedsverboden worden onder meer genoemd: het noordelijke deel van de Zuiderweg, het Nijverheidsplein, de Kotterstraat en de Verbindingsstraat. Eén persoon heeft inmiddels zo’n verbod ontvangen.

Deel dit artikel:

 1. Maar je eerste reactie strookte niet.. Het dorp Hoogkerk, zoals het toen was, leefde volledig van de suikeruniecampagne. Groningen was suikerstad nummer 1 in Europa. Daarom praat ik je ook bij.

  Ja de V&D. In handen gevallen van buitenlandse investeerder via de eurofielen in de politiek, waardoor het is leeggezogen. Terwijl de vestiging in Groningen winst maakte, maar ging mee in de failliete boedel.

  Denkt ju nu écht, dat zo’n noordwand het verschil maakt. Terwijl alles er al was in Groningen.

  Dan is het ook absurd om het politiek symbool ‘de Europese vlag’ zoals vorig jaar is gebeurd aan onze Olle Grieze te hangen. Al 2 voorbeelden, dat de EU ons volledig heeft tegengewerkt. Een derde voorbeeld staat onder het kopje van GroenLinks.’de buitenlandse student’

  .

 2. laat die mensen lekker leven zoals hun het willen moeten jullie als gemeente maar meer voorzieningen regelen voor de jeugd en beetje minder bezig van bouwen en bouwen en de achterlijke hoge prijzen wat word gevraagd van de belasting en zorg premie’s enz en het zo gezegde kak volk minder voor trekken want dat zijn juist de grooste aso’s volk punt

 3. Laat die mensen gewoon lekker hun buren terroriseren zeg! Dat is godverdomme hun enige verzetje. Al;s dat ze ook al wordt afgepakt door de politiek/elite….

 4. @ Sjoerd.

  Ben het met al je kritiek op beleid van de politiek eens. Maar als je als laffe kaffers in een groep je buurtjes (die net zo goed slachtoffer van dat beleid zijn) gaat terroriseren, verdien je een snoeiharde afstraffing door de ME.

 5. @VSH Dat heeft ook niet mijn goedkeuring. Dat had ik al eerder geschreven.

  Maar verdiep je ook AUB hoe dit heeft kunnen ontstaan. Als morgen VSH alles wordt afgepakt, waar je geen invloed op hebt, door politieke besluiten daaromheen, dan ben ik benieuwd of je ook de kalmte kan bewaren.

  De lokale politiek heeft heel lang oogkleppen op gehad. Egoïstisch zelfs. Door prestigeprojecten uit de grond te stampen. Vroeger werden onze sociale uitkeringen betaald door de landelijke overheid. Waardoor de lokale politiek ook deze (egoïstische) keuzes heeft kunnen maken. Tegenwoordig is dit op het bordje gelegd van de gemeenten. Waardoor men nu zichzelf tegenkomt in de lokale politiek. Er zijn namelijk tekorten op het gemeentefonds. En nu versneld een averechts beleid in elkaar is geknutseld. Ook mede veroorzaakt door de migranten. Den Haag heeft voor de duur van 2 jaren, de uitkeringen voor de migranten voor de volle 100% vergoed. Dit termijn is inmiddels aan het aflopen. Waardoor de tekorten oplopen. Daar ligt de angel. Het krijgt nu ook zijn neerslag op anderen. En geeft onrust. Omdat het beleid averechts werkt. Neem daarbij het verloop van de geschiedenis + de ingrediënten van nu. En je hebt een clash. Men ijvert nu voor heel veel woningbouw in Groningen. Omdat het mes dan aan 2-kanten snijdt. Dus ook ook voor de werkgelegenheid. Maar goed is het niet. Regeren is vooruitzien. Waar de werkeloosheid altijd al groot is geweest, door een gebrek aan werkgelegenheid. Niets tegen migranten, maar je kan je afvragen of je dit wel zal willen in een Groningen, waar het altijd al kwakkelen is geweest bij een gebrek aan werkgelegenheid. En de druk daartoe alsmaar toeneemt op onze uitkeringen, wat nu dus op het bordje van de gemeenten komt.

 6. Deze actie van de politiek was zeer goed en efficiënt. Je kan dit lang niet vergelijken met de oosterparkrellen, de aanloop naar de oosterparkrellen had een geheel andere geschiedenis. Er is hier sprake een verziekte volkscultuur met verknipte normen en waarden waarbij ze soms een zetje in de goede richting nodig hebben om even weer wakker geschud te worden. Door de ouders ook aan te spreken op hun gedrag wordt het nu weer rustig in Hoogkerk. Stapje voor stapje leren ze hun verantwoording nemen en nu hebben ze door dat de politiek meekijkt en bij verdere misstappen ze hun eigen glazen ingooien. Bij elk ruit wat er nu in wordt gegooid zullen ze indirect hun eigen ruiten ingooien. Het enige wat nu rest voor het asociale deel van hoogkerk is zich rustig te houden want ze gaan verliezen nu alles helder in kaart gebracht is en dat weten ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *