FC Groningen verliest in de slotfase van Ajax door een opmerkelijke rode kaart

FC Groningen is er zaterdagavond niet in geslaagd te stunten bij en tegen landskampioen Ajax. De Groningers moesten na 76 minuten hun meerdere erkennen in de Amsterdammers, na een doelpunt van Lisandro Martinez.

FC Groningen begon in de vorige opstelling als afgelopen woensdag tegen PSV. Ajax was op volle oorlogssterkte. In de beginfase kwamen beide ploegen aan de bal en probeerde FC Groningen zo nu en dan iets te creëren. Het resulteerde in grote kansen voor Django Warmerdam en Deyovaiso Zeefuik (beiden oud-Ajax). De spelers wisten niet te scoren. Ajax had in de eerste helft een flink overwicht en had ook heel grote mogelijkheden om de score te openen. Hakim Ziyech en Quincy Promes hadden de grootste kansen, maar zagen dat Sergio Padt en notabene Bart van Hintum de ballen voor/op de lijn stopten.

Tweede helft

In het tweede bedrijf ging Ajax rustig door met het creëren van kansen. Sergio Padt redde goed op een inzet van dichtbij van Daley Blind en Hakim Ziyech was met een afstandsschot erg dicht bij de 1-0.
De wedstrijd kende zijn hoogtepunt in de 73 minuut. Django Warmerdam, had al geel, deed vervolgens volgens het scheidsrechterskorps te lang over het nemen van een ingooi en kreeg dus een tweede gele kaart voor het rekken van tijd. Django Warmerdam begreep na afloop van de wedstrijd niets van deze beslissing, scheidsrechter Kuipers zegt dat de middenvelder door zijn assistent meermalen was gewaarschuwd. Het allerbelangrijkste: FC Groningen moest verder met tien man..

Vier minuten later lag de bal al in het netje voor de Amsterdammers. De Argentijn Lisandro Martinez kneep naar binnen en krulde de bal sierlijk achter Sergio Padt: 1-0.
Voor FC Groningen was het devies daarna de schade beperken. Het lukte de mannen van Danny Buijs aardig, op een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar na. Drie minuten na de goal van Martinez, tikte Huntelaar op aangeven van Donny van de Beek binnen voor Ajax: 2-0.

FC Groningen kreeg nog kleine mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar moest uiteindelijk een 2-0 nederlaag accepteren. Volgende week vrijdag kan de Trots van het Noorden zich in eigen huis revancheren tegen RKC Waalwijk. De aftrap? 20:00.