Christien Bronda wordt gemeentesecretaris in Groningen

nieuws
Christien Bronda - Foto: Gea Neijsen

Het college van B&W heeft Christien Bronda (60) benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris van Groningen. Zij volgt op 1 januari 2020 Diana Starmans op.

Momenteel is Bronda directeur bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Eerder was ze directeur Participatie & Decentrale Voorzieningen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze is geboren en getogen in de stad en studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen: “Dit is mijn stad. Hier ligt mijn hart. Deze functie is zo mooi. Alles komt samen. De cirkel is hiermee rond voor mij. Ik zou voor geen enkele andere gemeente de overstap vanuit mijn huidige werkgever maken.”

“De gemeente Groningen staat voor een flinke financiële opgave en complexe, grootstedelijke problemen. Samenwerken met alle domeinen is dan heel belangrijk. Ik wil daar graag een verbindende rol in spelen. Daarvoor ga ik me sterk maken”, zo schrijft Bronda over haar aanstelling.

De ambtelijke adviescommissie en de OR-adviescommissie ondersteunen de benoeming van Bronda.