Westertoren na flinke knal vol rook: gebouw geëvacueerd (update)

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In de Westertoren aan de Westerhaven is woensdagmiddag brand uitgebroken. Het gebouw is ontruimd.

“Rond 14.10 uur werd een flinke knal gehoord in het gebouw”, vertelt Harmen Kuijer van de Groninger brandweer. “Vervolgens kwam er van verschillende kanten rook tevoorschijn.” De Groninger brandweer kwam ter plaatse met twee bluswagens en een hoogwerker. “Er is een handmelder ingedrukt waarop de ontruimingsinstallatie van het gebouw geactiveerd is. Inmiddels staat iedereen buiten op straat. Niemand is gewond geraakt.”

De brandweer heeft vervolgens onderzoek in het gebouw gedaan. “Daarbij was de aandacht al snel gericht op een plek tussen de plafonds.” Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl was ook ter plaatse. “De hoogwerker is zojuist korte tijd omhoog geweest waarbij de brandweerlieden een inspectie van boven hebben uitgevoerd.” Vanwege de brand is de Westerhaven enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest.

Uit onderzoek bleek dat tussen de plafonds brand is ontstaan in een kabelgoot. De stroom is vervolgens afgeschakeld en de brand is geblust. De brandweer zette daarop een ventilator in om de rook uit het pand te blazen.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: