Trampolinepark voor tweede keer in één jaar gesloten door Voedsel- en Warenautoriteit

nieuws
Foto: Marcel Alexander van den Ouweelen voor Freestyle Motion

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft heeft de trampolinehal van Freestyle Motion aan de Bornholmstraat voor de tweede keer dit jaar gesloten. Volgens Sikkom is dat, net als in januari van dit jaar, omdat de veiligheid en de keuring van de toestellen niet in orde is.

Volgens de NVWA zijn de problemen gedeeltelijk hetzelfde als die in januari. Paula de Jonge (NVWA): “Onze inspecteur heeft geconstateerd dat de hal niet echt voor sportdoeleinden werd gebruikt, maar meer voor vermaak. Mensen die aan het springen waren, waren bijvoorbeeld ook geen lid. En dan dienen de objecten gekeurd te zijn.” Sommige toestellen waren volgens de NVWA algeheel onveilig en zijn verzegeld.

Net als in januari meent de eigenaar dat de toestellen niet gekeurd hoeven te worden als ze gebruikt worden door leden van een sportvereniging. De NVWA stelt echter dat er, tijdens de controle, mensen gebruik maakten van de toestellen die geen lid zijn.

Deel dit artikel: