“Noorderzon is gewoon een stukje Groningen!”

oogochtendshow
Lisa & The Lips Arts performing festival Noorderzon 2016 photo © Pierre Borasci

Donderdag om 16:00 begint de 29e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen. Maar Noorderzon is niet zomaar een evenement in Groningen, volgens Lesley Baker van de organisatie is Noorderzon gewoon een stukje Groningen.

Dat vertelde Baker in een interview in de OOG Ochtendshow. Dit jaar wordt de 29e editie georganiseerd en daarmee is volgens hoort Noorderzon echt bij de beleving van Groningen. Het evenement biedt ook dit jaar een zeer uitgebreide en unieke mengeling van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest.

In het Noorderplantsoen is in de afgelopen dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp is verrezen dat het kloppend hart vormt van het elf dagen durende festival. Ook zijn er diverse locaties in de binnenstad. Hier gaan theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand met eten, drinken en ontmoetingen.

Lesley Baker werd geïnterviewd voor de OOG Ochtendshow. Beluister hier het interview terug:

Het Noorderzon Performing Arts Festival is te vinden in het Noorderplantsoen en deels in de binnenstad. Het zal plaatsvinden van 15 t/m 25 augustus. Programma en andere informatie is te vinden op www.noorderzon.nl.