Kunstenares bouwt iglo van medicijndoosjes en kwal van bijsluiters

nieuws
Foto: Galerie Noord

Vanaf 31 augustus is in Galerie Noord de expositie STOF van kunstenares Marcella Marinelli te zien. Een iglo van medicijndoosjes en een kwal van bijsluiters neemt de grootste ruimte in.

Marinelli heeft de medicijndoosjes verzameld met hulp van dorpsgenoten en kennissen. Het is daarom een soort van community-art project geworden. “Mensen kwamen de doosjes, strips en bijsluiters langsbrengen en spaarden maanden mee.”

De hele installatie is een vorm van kritiek op de huidige maatschappij: “Er wordt rijkelijk gestrooid met medicijnen. Soms nog voordat er gekeken wordt of genezen of hulp ook op andere manieren kan. En zo komen we steeds verder van de natuur af te staan.”

Volgens Marinelli heeft de gezamelijke inzamelactie gezorgd voor een band met de gebruikers van de medicijnen. Volgens Marinelli heeft installatie heeft daarmee al voor de tentoonstelling een waarde gekregen in het maakproces.

Deel dit artikel: