Wie moeten dit jaar de ‘vernieuwde’ Groninger cultuurprijzen winnen?

nieuws
Foto: Noorderzon

Vanaf vandaag kunnen kandidaten zichzelf of anderen weer aanmelden voor de drie Groninger cultuurprijzen. Nieuw is de Groninger Talentprijs, die de Post Middendorp prijs en het Belcampo Stipendium vervangt. 

Volgens de provincie was de zichtbaarheid van de Post Middendorp prijs en het Belcampo Stipendium de laatste jaren geleidelijk afgenomen en werden de inwoners worden niet betrokken. De prijs wordt daarom vervangen door de Groninger Talentprijs. Deze bestaat uit een opdracht om met begeleiding van een meester naar keuze een verhaal over Groningen te vertellen. Het vertellen moet breed opgevat worden en kan via verschillende kunstvormen, bijvoorbeeld dans, muziek of beeldende kunst.

In totaal worden er drie prijzen uitgereikt. Naast de nieuw Groninger Talentprijs zijn er de twee Groninger Cultuurprijzen, een voor professionals en een voor amateurs. De provincie Groningen en het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseren voortaan samen de uitreiking van de cultuurprijzen in Groningen.

Kandidaten kunnen zichzelf of anderen aanmelden tot en met 30 augustus. Dit kan via het aanmeldformulier op www.cultuurprijsgroningen.nl. Daar zijn ook de criteria voor de aanmeldingen te vinden.