PvdD wil verbod op vogelverschrikkers voor particulieren en bedrijven

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/jwmpap

De Partij voor de Dieren laat zich vrijdagmiddag kritisch uit over de gemeentelijke plannen om de overlast van roeken in onder andere Ten Boer, Beijum en De Hunze aan te pakken. Het vraagt onder andere om een verbod op particuliere en bedrijfsmatige vogelverschrikkers in de gemeente te onderzoeken.

De PvdD pleit daarom voor ’tolerantie jegens dieren’ en vraagt de gemeente te zoeken naar andere oplossingsrichtingen dan verjagen. Daarnaast wil de partij dat het college van B&W een plaatselijk verbod instelt op ‘particuliere’ en bedrijfsmatige vogelverschrikkers’. De partij noemt deze een ‘bedreiging voor de ecologische doelstellingen van de gemeente.’

Volgens de partij is de aanpak van de roeken niet een op zichzelf staand fenomeen. Op meerdere plaatsen in de stad staan vogelverschrikkers om andere vogelsoorten te weren. Op het filiaal van Bauhaus in de stad staat een speakerinstallatie die meeuwen moet verjagen. De partij is bang dat deze maatregelen niet alleen de plaagdieren, maar ook alle andere vogels wegjaagt uit de stad.