Nauwelijks verkeersproblemen door afsluiting zuidelijke ringweg

nieuws
Foto Andor Heij: Lange rij auto's op Emmasingel.

De afsluiting van de zuidelijke ringweg in de richting van Hoogezand heeft niet geleid tot een verkeerschaos in de stad. Dat blijkt uit een rondje, op de fiets, rondom de werkzaamheden aan het begin van de zaterdagmiddag.

Het was drukker op de weg, maar er waren geen langdurige verkeersopstoppingen. Op de Eeldersingel, Emmasingel en de Griffeweg was vooral meer verkeer dan normaal.

Op de kruising met de Emmasingel en het Emmaviaduct waren wel wat opstoppingen, maar die werden veroorzaakt door automobilisten die nog snel even door rood reden en daardoor de kruising blokkeerden.

In het zuidelijke deel van de stad, onder meer de Hereweg, was er nauwelijks wat te merken van de afsluiting van de zuidelijke ring. Het verkeer naar Hoogezand werd omgeleid via de westelijke en noordelijke ringweg. Daar was het drukker dan op een doorsnee zaterdag, maar het verkeer stroomde wel goed door.

Daarmee lijken de verkeersdeelnemers zich goed aan de aanwijzingen op de omleidingsborden te houden. Vooraf werd gewaarschuwd vooral die routes te volgen en de navigatie uit te zetten. Ook het zoeken van sluiproutes werd afgeraden.

De zuidelijke ringweg is zes weken afgesloten vanwege het intrillen van damwanden voor de verdiepte nieuwe zuidelijke ring. Die beginnen dinsdag. Tot die tijd zijn er voorbereidende werkzaamheden.

Foto Andor Heij: De damwanden
Foto Andor Heij: Voorbereidende werkzaamheden.
Foto Andor Heij: Bij de HL Wicherstraat komt de zuidelijke ring onder meer verdiept te liggen.

 

Deel dit artikel:

 1. bij dee Wicherstraat komt de tunnel geen 10 m maar 7,50 m voor de gevels te liggen
  Deze mensen krijgen de volle laag.
  Ik heb gisteren met de meetband alles gemeten Meet je van gevel tot gevel dan kloppen de maten van de werk tekening niet met zoals het zou moeten,
  Herepoort wil de damwand tegen de oude as aanheien maar de wek tekening wijkt 5.99m af

 2. Niet? Het DvhN meldt anders huilend: “Ring Zuid dicht, verkeer in en rond Groningen loopt langzaam vast”! Ze zouden toch niet liegen, denk je? Ondanks dat ik zonet hetzelfde als jullie heb geconcludeerd; namelijk dat het reuze meevalt?

 3. Mooie reportage, dat is een keer een hele verademing tussen alle bureaustukjes van de andere media rond groningen. Vaker doen! Het is namelijk en vakantie en veel studenten zijn allang terug naar huis.

 4. Vraag maar aan Qbuzz …hoeveel vertraging er meer was dan op een normale zaterdag ..
  En ook de vertraging die dan niet gemeld wordt door de chauffeurs omdat men ( de centrale) het toch wel weet ..
  U zult verbaasd zijn vermoed ik …

 5. Mag toch hopen dat men in ieder zoveel als mogelijk de OV lichten/verkeerslichtbeïnvloedingssytemen uit gaat schakelen, dat zal de doorstroming voor het overige verkeer aanzienlijk gaan bevorderen, het is tenslotte vakantietijd.dus het aantal reizigers welke het OV gebruiken zal een stuk lager liggen.

 6. Ik hoop dat de plataan brug niet om de haverklap open gaat ,vrijdag 4x voor de brug moeten wachten gelijk stond de rond weg weer vast kwam er weer 1 bootje met een duitsvlaggetje aan de hoge mast door de brug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *