Nauwelijks verkeersproblemen door afsluiting zuidelijke ringweg

nieuws
Foto Andor Heij: Lange rij auto's op Emmasingel.

De afsluiting van de zuidelijke ringweg in de richting van Hoogezand heeft niet geleid tot een verkeerschaos in de stad. Dat blijkt uit een rondje, op de fiets, rondom de werkzaamheden aan het begin van de zaterdagmiddag.

Het was drukker op de weg, maar er waren geen langdurige verkeersopstoppingen. Op de Eeldersingel, Emmasingel en de Griffeweg was vooral meer verkeer dan normaal.

Op de kruising met de Emmasingel en het Emmaviaduct waren wel wat opstoppingen, maar die werden veroorzaakt door automobilisten die nog snel even door rood reden en daardoor de kruising blokkeerden.

In het zuidelijke deel van de stad, onder meer de Hereweg, was er nauwelijks wat te merken van de afsluiting van de zuidelijke ring. Het verkeer naar Hoogezand werd omgeleid via de westelijke en noordelijke ringweg. Daar was het drukker dan op een doorsnee zaterdag, maar het verkeer stroomde wel goed door.

Daarmee lijken de verkeersdeelnemers zich goed aan de aanwijzingen op de omleidingsborden te houden. Vooraf werd gewaarschuwd vooral die routes te volgen en de navigatie uit te zetten. Ook het zoeken van sluiproutes werd afgeraden.

De zuidelijke ringweg is zes weken afgesloten vanwege het intrillen van damwanden voor de verdiepte nieuwe zuidelijke ring. Die beginnen dinsdag. Tot die tijd zijn er voorbereidende werkzaamheden.

Foto Andor Heij: De damwanden
Foto Andor Heij: Voorbereidende werkzaamheden.
Foto Andor Heij: Bij de HL Wicherstraat komt de zuidelijke ring onder meer verdiept te liggen.