GroenLinks bezorgd over eikenprocessierups

nieuws

De Statenfractie van GroenLinks maakt zich zorgen over het oprukken van de processierups in het noorden. GroenLinks pleit voor preventieve maatregelen.

De fractie vraagt het provinciebestuur, welke actie er ondernomen wordt om te voorkomen dat ook de provincie Groningen in de toekomst met een rupsenplaag te maken krijgt. Nu de processierups delen van onze provincie heeft bereikt, slaat het kenniscentrum Eikenprocessierups alarm: “Als overheden en gezondheidsdiensten niet beter gaan samenwerken, wordt de rups een nog groter probleem dan het nu al is.”

GroenLinks vindt het kappen van gezonde eikenbomen en het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen geen alternatief, als preventieve actie nog mogelijk is. Dat kan onder meer door de inzet van mussen, koolmezen en pimpelmezen.

Deel dit artikel:

  1. Gelukkig staan er langs wegen in Groningen minder eikenbomen dan in andere provincies. Bij nieuwe aanplant geen eiken gebruiken. Omdat de eiken lijnen door het landschap trekken kunnen de vlinders en rupsen zich gemakkelijk verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *