Treinverkeer richting Leeuwarden hervat na aanrijding

nieuws
Foto: Aise van Beets - omropfryslan.nl

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben vrijdagmiddag en -avond flinke hinder ondervonden van de gevolgen van een aanrijding. Door de aanrijding was er urenlang geen treinverkeer mogelijk.

De problemen ontstonden rond 17.15 uur. De sneltrein vanuit Groningen richting Leeuwarden raakte rond dat tijdstip betrokken bij een aanrijding op station Camminghaburen aan de Orionweg. “Ik zie de trein stilstaan tussen Camminghaburen en station Leeuwarden”, zegt Aise van Beets van Omrop Fryslân. “De trein staat honderd meter ten westen van de Anne Vondelingweg.” Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Behalve een medische team was ook de brandweer van Leeuwarden aanwezig. Zij plaatsten op het station een scherm waarmee het zicht voor het publiek ontnomen werd. Station Camminghaburen was vanwege het ongeluk enige uren afgesloten.

Tekst gaat verder onder de foto

Station Camminghaburen werd door de hulpdiensten afgesloten. Foto: Aise van Beets – omropfryslan.nl

Bussen tussen Hurdegaryp en Leeuwarden
“Vanwege de aanrijding rijden er op dit moment geen treinen tussen Hurdegaryp en Leeuwarden”, laat vervoersbedrijf Arriva weten. Het bedrijf zette tussen de beide stations bussen in. Er reden wel treinen tussen Hurdegaryp en Groningen. Rond 20.15 uur liet Arriva weten dat het het treinverkeer weer gaat opstarten. “De sneltreinen zullen de rest van de dag niet meer rijden.”

Over de precieze toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Door Arriva werden er bussen ingezet tussen Hurdegaryp en Leeuwarden. Foto: Aise van Beets – omropfryslan.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *